Bezlepkový raňajkový panda chlieb

  • Sladučký bezlepkový chlebík s hrozienkami ráno ku káve alebo s kakaom, naštartuje vás i vaše deti pred každodennými aktivitami.
pre recept na Bezlepkový kváskový sladký chlieb kliknite sem.
Bezlepkový raňajkový panda chlieb
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

1. deň – rozkvas:
140 g Bread mix white Liana
200 ml voda
2 lyžice kvások
 
2. deň – cesto:
180 g Bakery mix Liana
75 g kryštálový cukor
50 g rastlinné maslo
1 žĺtok
100 ml mandľové mlieko
štipka soli
40 g sušené hrozienka
1 lyžica Kakao tmavé Liana 
 
Dodatky:
na potretie bielok
na posypanie kokos
 

Postup

1. Večer pripravíme rozkvas z Bread mix white, vody a kvásku. Vareškou rozmiešane suroviny, prikryjeme fóliou a necháme v teple kvasiť 10 - 12  hodín. 
 
2. Nasledujúci deň nakrájame na menšie kúsky sušené hrozienka, roztopíme maslo a všetky suroviny spolu s rozkvasom, okrem kakaa, vložíme do kuchynského robota. Vymiešame cesto (bude redšie ako na klasický chlieb). V miske cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu časť preložíme vareškou do silikónovej formy na chlieb a zarovnáme. Do druhej polovice cesta, ktorá ostala v miske, pridáme kakao a dobre premiešame. Tmavé cesto navrstvíme na biele, zarovnáme namočenou vareškou, prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5 hodín.
 
3. Pred pečením vykysnutý chlieb potrieme bielkom a posypeme kokosom. Na dno rúry položíme plech na záparu a rúru vyhrejeme na 240°C. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 12 minút. Potom teplotu znížime na 190°C , spodný plech vyberieme a dopečieme 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke. 
 
Dobrý tip:
Chlieb je výborný s maslom a ovocím, džemom, čokoládovou nátierkou alebo ako príloha k jogurtu. 
 
Dobrý tip 2:
V prípade, že nemáte bezmliečnu diétu stačí zameniť rastlinné mlieko a maslo za obyčajné kravské. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.