Bezlepkový punčový zákusok

  • Miláčik medzi zákuskami v bezlepkovej verzii.
Bezlepkový punčový zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Korpus 2-krát:
4 vajcia
160 g cukor
230 g Cake mix Liana
100 ml voda
100 ml olej
ružové potravinárske farbivo
 

Sirup:
300 ml voda
150 g cukor
punčová aróma
rum
 

Punčová poleva:
1 ks Punčová poleva Liana
200 g práškový cukor
 

Dodatky:
džem

 



Postup

  1. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, olej a vodu. Cake mix už len zľahka vareškou primiešame k vyšľahanej hmote. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C približne 20 minút dozlatista.
  2. 2. Druhý korpus pripravíme rovnako, ale na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
  3. 3. Pripravíme si sirup. Vodu s cukrom prevaríme, dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť.
  4. 4. Upečený vychladnutý svetlý korpus prekrojíme. Spodný prekrojený svetlý plát natrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom, ktorý rovnomerne polejeme uvareným vychladnutým sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát. Zaťažíme najlepšie do nasledujúceho dňa celý pripravený zákusok.
  5. 5. Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Rozotierame teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.

 

Dobrý tip: Najlepšie sa zákusok pokrája, keď poleva ešte nie je úplne stuhnutá. Krájame teplým nožom.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.