Naše recepty

Bezlepkový punčový zákusok

Bezlepkový punčový zákusok
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Korpus 2-krát:
4 vajcia
160 g cukor
230 g Cake mix Liana
100 ml voda
100 ml olej
ružové potravinárske farbivo
 

Sirup:
300 ml voda
150 g cukor
punčová aróma
rum
 

Punčová poleva:
1 ks Punčová poleva Liana
200 g práškový cukor
 

Dodatky:
džem

 

Postup

  1. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, olej a vodu. Cake mix už len zľahka vareškou primiešame k vyšľahanej hmote. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C približne 20 minút dozlatista.
  2. 2. Druhý korpus pripravíme rovnako, ale na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
  3. 3. Pripravíme si sirup. Vodu s cukrom prevaríme, dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť.
  4. 4. Upečený vychladnutý svetlý korpus prekrojíme. Spodný prekrojený svetlý plát natrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom, ktorý rovnomerne polejeme uvareným vychladnutým sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát. Zaťažíme najlepšie do nasledujúceho dňa celý pripravený zákusok.
  5. 5. Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Rozotierame teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.

 

Dobrý tip: Najlepšie sa zákusok pokrája, keď poleva ešte nie je úplne stuhnutá. Krájame teplým nožom.

Produkty v recepte

POLEVA punčová 25 g

POLEVA punčová 25 g

Cukrárska poleva punčová.
Cena / ks: 0,21 € s DPH
POLEVA punčová 1kg (zmes)

POLEVA punčová 1kg (zmes)

Poleva punčová - zmes s práškovým cukrom.
Cena / ks: 3,40 € s DPH
Poleva punčová 1kg (bez práš.cukru)

Poleva punčová 1kg (bez práš.cukru)

Poleva punčová bez pridaného práškového cukru.
Cena / ks: 4,60 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH