Naše recepty

Bezlepkový punčový zákusok

Bezlepkový punčový zákusok
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Korpus 2-krát:
4 vajcia
160 g cukor
230 g Cake mix Liana
100 ml voda
100 ml olej
ružové potravinárske farbivo
 

Sirup:
300 ml voda
150 g cukor
punčová aróma
rum
 

Punčová poleva:
1 ks Punčová poleva Liana
200 g práškový cukor
 

Dodatky:
džem

 

Postup

  1. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, olej a vodu. Cake mix už len zľahka vareškou primiešame k vyšľahanej hmote. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180°C približne 20 minút dozlatista.
  2. 2. Druhý korpus pripravíme rovnako, ale na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
  3. 3. Pripravíme si sirup. Vodu s cukrom prevaríme, dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť.
  4. 4. Upečený vychladnutý svetlý korpus prekrojíme. Spodný prekrojený svetlý plát natrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom, ktorý rovnomerne polejeme uvareným vychladnutým sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát. Zaťažíme na 2-3 hodiny celý pripravený zákusok.
  5. 5. Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Rozotierame teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.

 

Dobrý tip: Najlepšie sa zákusok pokrája, keď poleva ešte nie je úplne stuhnutá. Krájame teplým nožom.

Produkty v recepte

POLEVA punčová 25 g

POLEVA punčová 25 g

Cukrárska poleva punčová.
Cena / ks: 0,21 € s DPH
POLEVA punčová 1kg (zmes)

POLEVA punčová 1kg (zmes)

Poleva punčová - zmes s práškovým cukrom.
Cena / ks: 3,40 € s DPH
Poleva punčová 1kg (bez práš.cukru)

Poleva punčová 1kg (bez práš.cukru)

Poleva punčová bez pridaného práškového cukru.
Cena / ks: 4,60 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH