Bezlepkový pivný chlieb

  • Chrumkavá kôrka a mäkká striedka. Vyskúšajte doma upiecť chlieb s pridaním piva :)
Bezlepkový pivný chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

50 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
20 g droždie
350 g Bread mix white Liana
1  lyžička soľ
250 ml bezlepkové svetlé pivo
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
 

Postup

1. V 50 ml vlažnej vode rozmiešame cukor, pridáme droždie a necháme 15 minút vzísť kvások.
 
2. Následne všetky suroviny aj s vykysnutým kváskom dáme do kuchynského robota a vymiešame 7 - 8 minút nelepivé cesto. Zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste nakysnúť 60 minút. 
 
3. Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou a premiesime na nej cesto. Vytvarujeme bochník, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút kysnúť. Po uplynutí doby bochník opäť premiesime, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky alebo do misy vystlanej utierkou. Necháme podkysnúť 20 minút.
 
4. Rúru vyhrejeme na 230°C aj s plechom, ktorý bude slúžiť na záparu. Do vyhriatej rúry vložíme chlieb, narežeme žiletkou a pokropíme vodou. Na plech, ktorý je na záparu, vylejeme 250 ml vriacej vody a položíme ho na dno rúry. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a dopečieme ešte 30 minút. V priebehu pečenia chlebík postriekame 1 - 2 krát vodou. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť. 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.