Bezlepkový pita chlieb

  • Poznáte chlieb pita? Úžasný dutý chlieb, ktorý si naplníte podľa svojho gusta a upiecť ho zvládnu aj úplní začiatočníci!
Bezlepkový pita chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

375 g Bread mix dark Liana
1,5 lyžičky soľ
230 ml teplá voda
1 lyžička cukor
15 g čerstvé droždie
1 lyžica olej
 


Postup

  1. 1.     V 150 ml vode zmiešame cukor a droždie. Do mixéra dáme Bread mix dark, soľ, zmes z droždia, zvyšok vody a olej. Vypracujeme cesto a preložíme ho do misky. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
  2. 2.     Cesto rozdelíme na časti, ktoré odvážime na 75 g a urobíme guľky.
  3. 3.     Rozvaľkáme na placky a uložíme na plech vysypaný zmesou Bread mix dark.
  4. 4.     Znova zakryjeme vlhkou utierkou a necháme 20 minút podkysnúť.
  5. 5.     Zohrejeme ťažší plech a uložíme placky. Pečieme pri teplote 220°C cca 10 minút.
  6. 6.     Zabalíme do vlhkej utierky, aby vychladli. Okraje prerežeme a naplníme podľa chuti.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.