Bezlepkový ovocný koláč s posýpkou

  • Sezóna drobného ovocia prináša aj takúto lahôdku, ktorú máte na stole rýchlo.
Bezlepkový ovocný koláč s posýpkou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    20-25
    (ks)

Ingrediencie

Hrnček = 250 ml 
 
3 hrnčeky Cake mix Liana 
1,5 hrnčeka práškový cukor
3/4 hrnčeka olej
3 dcl mlieko
2 vajcia
 
Dodatky:
cca 400 g ovocia podľa chuti – jahody, maliny, ríbezle, čerešne, marhule ...
plech na pečenie 35x40 cm 

Postup

1. V miske dobre vareškou zmiešame Cake mix, cukor a olej. 1 kopcovitý hrnček vzniknutej sypkej zmesi použijeme na posýpku. Odložíme si na záver.
2. Do cesta, ktoré ostalo v miske pridáme vajcia a mlieko. Do hladka vymiešame ručným mixérom. 
3. Plech vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme cesto, rozotrieme do roviny, poukladáme čerstvé ovocie a posypeme posýpkou, ktorú sme si na začiatku odložili. 
4. Rúru vyhrejeme na 180°C a pečieme 35-40 minút.
 
Dobrý tip: Pri alergii na mlieko použijeme variantu rastlinného mlieka.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.