Bezlepkový nesmrteľný orechový krémeš

  • Vládca medzi krémešmi :)
Bezlepkový nesmrteľný orechový krémeš
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
80 g kryštálový cukor
100 g mleté orechy
100 g rozdrvené piškóty podľa nášho receptu na Bezlepkové detské piškóty
5 ks bielky
2 ks žĺtky
50 ml olej
1 kávová lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana

Pudingový krém:
3 ks žĺtky
2 ks Zlatý krém Liana
5 PL kryštálový cukor
700 ml mlieko
100 g maslo

Dodatky: na vrch koláča 300 ml šľahačka, čokoláda na postrúhanie
 

 

    



Postup

1.      Vaječné bielky vyšľaháme s polovicou kryštálového cukru na hustý sneh.
2.      Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a došľaháme.
3.      Pridáme mleté orechy s rozdrvenými piškótami a kypriacim práškom do pečiva.
4.      Jemne primiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech (38x28cm) vystlaný papierom na pečenie.
5.      Pečieme na 180 °C cca 10 minút.
6.      Necháme vychladnúť a cesto rozdelíme na polovicu.
7.      Na prvý plát natrieme pudingový krém a prikryjeme ho druhým plátom.
8.      Vyšľaháme šľahačku a natrieme na druhý plát.
9.      Ozdobíme postrúhanou čokoládou.
10.    Necháme vychladnúť a porežeme na štvorce.

Postup krém:
  1. 1.     Dáme variť 500 ml mlieka.
  2. 2.     V 200 ml mlieku rozmiešame žĺtky, Zlatý krém a cukor.
  3. 3.     Do zovretého mlieka vmiešame pudingovú zmes.
  4. 4.     Dáme znova pomaly variť až vznikne hustá, jemná hmota.
  5. 5.     Necháme vychladnúť a vmiešame maslo.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.