Bezlepkový monkey bread

  • Pôvodom židovské sladké pečivo si získalo mnohých z nás! Cesto obalené v škoricovom cukre a orechoch sa podáva ešte vlažné, vtedy je chuť najlepšia.
Bezlepkový monkey bread
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:45
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
150 ml mlieko
80 ml voda
30 g práškový cukor
20 g roztopené maslo
15 g droždie
1 KL cukor kryštálový (na kvások)
 
Obaľovanie:
60 g roztopené maslo
60 g mleté orechy
4 vrecká Škoricový cukor Liana
 
ryžová múka Liana na posypanie dosky 

Postup

1. Z vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme asi 10 minút nakvasiť na teplom mieste.
 
2. Do kuchynského robota dáme zvyšné suroviny, prilejeme nakysnutý kvások z droždia a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť cca 60 minút.
 
3. Pracovnú dosku pomúčime, cesto premiesime a vyvaľkáme plát hrubý 1 cm. Narežeme obdĺžniky a vypracujeme guľôčky. Guľôčky namočíme do roztopeného masla a obalíme v  zmesi škoricového cukru a orechov. Ukladáme do silikónovej formy a necháme kysnúť 20 minút. 
 
4. Rúru vyhrejeme na 220°C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C a dopečieme 20 - 25 minút. Upečené necháme aspoň 5 minút postáť a potom vyklopíme z formy. Podávame vlažné. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.