Bezlepkový makový kvet

  • Vyzerá honosne, chutí úžasne a nie je veľmi náročný na prípravu
Bezlepkový makový kvet
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

300 g Bakery mix Liana
15 g čerstvé droždie
250 ml mlieko
1 vajce
50 g cukor
50 g maslo
1 KL cukor na kvások
 
Plnka:
150 g mletý mak
150 ml horúce mlieko
4 PL kryštálový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
citrónová kôra
1 KL škorica mletá
 



Postup

  1. 1.     Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások.
  2. 2.     Do mixéra dáme zmes Bakery mix, cukor, maslo, vajce a nakoniec vylejeme urobený kvások z droždia.
  3. 3.     Vypracujeme cesto a zakryjeme fóliou.
  4. 4.     Necháme 40 minút kysnúť.
  5. 5.     Preložíme na papier na pečenie a rozvaľkáme na kruh.
  6. 6.     Potrieme olejom a vychladnutou makovou plnkou.
  7. 7.     Zrolujeme, opatrne stočíme do kruhu a nadkrojíme konce.
  8. 8.     Kraje dáme k sebe a ostrým nožom okraje cca z 2/3 nakrojíme.
  9. 9.     Potom každý tretí nárez otočíme smerom do vnútra kruhu a 2 nahneme, aby bolo vidieť rez.
  10. 10.   Dva konce vložíme do stredu kruhu.
  11. 11.   Preložíme na plech aj s papierom na pečenie na ktorom sme pracovali.
  12. 12.   Koláč potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme v teplovzdušnej rúre na 180°C dozlatista asi 25 minút.
  13. 13.   Necháme vychladnúť, nakrájame ako tortu alebo si z kvetu odtrhujeme kúsky koláča.
 
Postup plnka:
1.     Mak s cukrom, škoricou a citrónovou kôrou zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.