Bezlepkový makový koláč našich babičiek

  • Naše staré mamy vedeli piecť poctivo a kvôli času, ktorého nemali nazvyš piekli koláčiky, ktoré vydržali aj niekoľko dní.
Bezlepkový makový koláč našich babičiek
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
300 g Cake mix Liana
100 g maslo
100 g práškový cukor
3 ks žĺtky
100 g kyslá smotana

Maková plnka :
140 g Cake mix Liana
200 g mletý mak
150 g práškový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml vlažné mlieko
100 g zmäknuté maslo
3 ks vaječné bielky
soľ
 
Dodatky :
plech 25x30 cm
 
 


Postup

  1. 1.     Vypracujeme cesto z uvedených surovín a necháme ho cca 1 hodinu odležať v chladničke.
  2. 2.     Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a vyvaľkáme podľa veľkosti plechu. Prvý plát prenesieme na plech a natrieme makovú plnku. Pomocou valčeka opatrne prenesieme druhý plát.
  3. 3.     Popicháme vidličkou a pečieme 10 minút na 200°C, teplotu znížime na 180°C a dopečieme ešte 20 minút.
  4. 4.     Necháme vychladnúť, nakrájame na trojuholníky a pocukrujeme.
 
Postup plnka:
  1. 1.     Do sypkých surovín pridáme vlažné mlieko, zmäknuté maslo a spolu vymixujeme.
  2. 2.     Ručne primiešame sneh z vaječných bielkov.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.