Bezlepkový linecký zákusok

  • Jednoduchý, rýchly, veľmi jemný a zároveň tak chutný.
Bezlepkový linecký zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

 

1. cesto:

250 g Cake mix Liana

150 g maslo

1 ks vajce

100 g práškový cukor

1 ks Vanilínový cukor Liana

džem

 

2. cesto:

200 g maslo

180 g práškový cukor

5 ks vajcia

150 g mleté orechy

1 lyžica Kakao tmavé Liana

2 postrúhané jablká

2 lyžice strúhanka alebo pomleté bezlepkové sušienky

 

Čokoládová poleva:

150 g čokoláda 45% Liana

25 g maslo

50 ml mlieko

 

 



Postup

 

 

 

1.      Zo zmesi Cake mix Liana, masla, vajíčka, práškového a vanillínového cukru vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech.  Na cesto natrieme džem a na džem rozotrieme pripravené 2. cesto.
2.      Pripavíme druhé cesto. Maslo s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, zomleté orechy, kakao, postrúhané jablká, strúhanku alebo zomleté sušienky a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na 1. cesto potreté džemom.
3.      Cesto zarovnáme a dáme piecť pri teplote 180 °C asi 35 minút.

4.      Povrch koláča je po upečení veľmi jemný, čiže musí poriadne vychladnúť a až potom naň natrieme džem a polejeme čokoládou.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.