Bezlepkový kváskový toustový chlieb

  • Chutné a výdatné raňajky napr. vo forme zapečených toustov.
Bezlepkový kváskový toustový chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    19:00
    (h:m)
  • Porcie
    18
    (ks)

Ingrediencie

1. deň - rozkvas
200 g Bread mix white Liana
240 g voda
2 lyžice kvások

2.deň
250 g Bread mix white Liana
210 g voda
1 čajová lyžička soľ
2 lyžice olej


Postup

1. Prvý deň pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Necháme kysnúť 10-12 hodín v teple prikryté pod fóliou.
2.  Po vykysnutí pridáme k rozkvasu Bread mix white, vodu, soľ a olej z druhého dňa. Vymiešame cesto v kuchynskom robote.
3.  Formu na toustový chlieb vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne uložíme do formy.
4.  Namáčame plastovú stierku do vlažnej vody, aby sa cesto nelepilo a zarovnáme ho. Zakryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5 hodín.
5.  Rúru aj s plechom na pečenie rozohrejeme na 230°C, na spodok rúry položíme starší plech, ktorý poslúži na záparu.
6.  Prevaríme 2,5 dcl vody. Po rozohriatí rúry vložíme formu s nakysnutým cestom, postriekame vodou a do spodného plechu vylejeme vriacu vodu. Rúru zatvoríme a pečieme 15 minút.
7. Následne vyberieme spodný plech, postriekame chlieb vodou, stiahneme teplotu na 200°C a dopečieme 40 minút. V priebehu pečenia ešte raz pokropíme vodou.
8. Po vybratí z rúry znovu pokropíme vodou a necháme vychladnúť na mriežke prikryté utierkou. Nakrájame až keď chlebík vychladne.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.