Bezlepkový kváskový slivkový koláč

  • U koho by kysnutý ovocný koláčik nebol obľúbený? A k tomu kváskový, slivkový s chrumkavou mrveničkou.
Bezlepkový kváskový slivkový koláč
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    19:00
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

1. deň - rozkvas:
150 g Bread mix white Liana
200 ml voda
2 lyžice kvások
 
2. deň - cesto:
350 g Bakery mix Liana
90 g maslo
1 vajce
5 lyžíc cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
50 ml mlieko
štipka soli
 
Mrvenička:
4 lyžice Universal mix Liana
3,5 lyžíc trstinový cukor
50 g maslo
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
cca 800 g vykôstkované slivky
1 ks Škoricový cukor Liana na posypanie sliviek
trochu oleja na pomastenie cesta

Postup

1. Večer pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Zmiešame ich v miske a zakryjeme fóliou. Necháme 12 hodín na teplom mieste rozkvasiť. 
 
2. Nasledujúci deň pokračujeme v príprave cesta. Do kuchynského robota dáme rozkvas z predošlého dňa a ostatné suroviny z druhého dňa. Vymiešame kompaktné cesto. Preložíme do plastovej alebo sklenenej misky, zakryjeme a necháme cca 4 hodiny kysnúť. 
 
3. Pomúčime pracovnú dosku, premiesime cesto a trošku vyvaľkáme. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto pokvapkáme olejom a rukami roztlačíme na celý plech. Prikryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť. 
 
4. Umyjeme, vykôstkujeme a rozdelíme na polovice slivky. Zároveň pripravíme aj mrveničku - suroviny vsypeme do misky a prstami spojíme. 
 
5. Na vykysnuté cesto uložíme nahusto polovice sliviek, posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 20 - 25 minút.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.