Bezlepkový kváskový sendvič

  • Ak aj u Vás chlebíčky zdobia víkendový stôl, tak ich pripravte z kváskového sendviča podľa nášho receptu.
Bezlepkový kváskový sendvič
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    19:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

1. deň - rozkvas
150 g Bread mix white Liana
160 g voda
1 lyžica kvások

2. deň
180 g Bread mix white Liana
150 g voda
3/4 čajová lyžička soľ
1 lyžica olej


Postup

1. V prvý deň urobíme rozkvas z uvedených surovín. Necháme kysnúť 10-12 hodín v teple prikryté pod fóliou.
2. Po vykysnutí primiešame k rozkvasu Bread mix white, vodu, soľ a olej z druhého dňa, vymiešame cesto a necháme prikryté kysnúť 3 hodiny na teplom mieste.
3. Cesto položíme na pomúčenú dosku, poriadne premiesime a rukami vypracujeme nelepivý bochník. Na začiatok si treba pomôcť plastovou stierkou, lebo cesto bude lepivé.
4. Podsypeme múkou, aj viackrát, podľa potreby.
5. Pomúčime z oboch strán, vyvaľkáme na štvorec cca 35 cm a zrolujeme ako roládu.
6. Preložíme na papier na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť 2-2,5 hodiny.
7. Rúru spolu s plechom na pečenie vyhrejeme na 230°C, na spodok rúry vložíme starší plech, ktorý bude slúžiť na záparu.
8. Prevaríme cca 2,5 dcl vody. Sendvič spolu s papierom na pečenie položíme na plech do vyhriatej rúry, postriekame vodou a do spodného plechu vylejeme vriacu vodu.
9. Rúru rýchlo zatvoríme a pečieme 15 minút.

10. Po uplynutí doby vyberieme spodný plech, postriekame sendvič vodou a stiahneme teplotu na 200°C a dopečieme ešte 25 minút.

11. Po vybratí z rúry znovu postriekame vodou a necháme vychladnúť na mriežke prikryté utierkou. Sendvič nakrájame až keď vychladne.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.