Bezlepkový kváskový knäckebrot

  • Bežné kysnuté pečivo môžete vymeniť za niečo odľahčené v podobe bezlepkových knäckebrotov, ktoré sa hodia k zeleninovému šalátu, nátierke alebo len k večernému zobkaniu ku televízoru.
Bezlepkový kváskový knäckebrot
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    16:30
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

20 g ľanové semienka
130 g Bread mix white Liana
150 g Bread mix dark Liana
3/4 lyžičky soľ
150 g mlieko 
120 g maslo
40 g kvások

Dodatky:
sezamové, ľanové, tekvicové semienka na posypanie

 

 

 

Postup

1. Ľanové semienka pomelieme, najlepšie na kávovom mlynčeku na sypkú múku. Prisypeme Bread mix white a Bread mix dark, soľ, mlieko, na kocky nakrájané zmäknuté maslo a kvások. 
2. Najskôr premiešame vareškou a potom rukou v miske vypracujeme nelepivé cesto. 
3. Urobíme bochníček a necháme prikryté v miske pod fóliou 12-15 hodín.
4. Cesto vysypeme na pomúčenú pracovnú podložku a rozdelíme na 2 časti.
5. Každú časť vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
6. Cesto posypeme semienkami a prejdeme valčekom, aby sa semienka vtlačili do cesta a neopadli.
7. Nakrájame na obdĺžniky o veľkosti cca 6x12 cm a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
8. Popicháme vidličkou.
9. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C cca 15 minút.
10. Necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrý tip: Najlepšie je knäckebrot uchovávať v zakrytej dóze.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.