Bezlepkový kváskový deravec

  • Chrumkavý s jemnou cesnakovou chuťou a avokádovým dipom spravia zázrak na chuťové zmysly. Stačí iba odtrhnúť a namáčať v dipe.
Bezlepkový kváskový deravec
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    2
    (ks)

Ingrediencie

1. deň - rozkvas:
100 g  Bread mix dark Liana
150 g  voda
1   PL  kvások
 
2. deň - cesto:
240 g  Bread mix dark Liana
130 g  voda
1   KL  soľ
1   KL  mletá rasca
2 strúčiky cesnak
 
Avokádový dip:
1 ks  zrelé avokádo
1 ks  červená cibuľa
1 PL  limetková šťava
4 PL  kyslá smotana
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
olej na potretie
soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

Postup

1. V prvý deň pripravíme rozkvas zmiešaním surovín, zakryjeme fóliou a necháme v teple kvasiť 12 hodín.
 
2. V druhý deň vypracujeme cesto spolu s vykysnutým rozkvasom v kuchynskom robote. Misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 3 hodiny. 
 
3. Pracovnú dosku pomúčime, preklopíme cesto a vypracujeme bochník. Rozčleníme na 2 časti, každú ešte premiesime a vyvaľkáme kruh s hrúbkou 1  cm. Do cesta spravíme žiletkou 5 zárezov a preložíme na papier na pečenie. Zárezy roztiahneme, aby sa vytvorili diery, prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť. 
 
4. Rúru vyhrejeme aj s plechom, na ktorom budeme piecť na 220°C. Deravec s papierom na pečenie prenesieme na vyhriaty plech a pečieme 12 - 15 minút. 
 
5. Upečený potrieme olejom. Podávame s avokádovým dipom. Z deravca odtrhneme a namáčame do dipu.
 
AVOKÁDOVÝ DIP: Z avokáda vyberieme kôstku a vidličkou avokádo roztlačíme na kašu. Pridáme nakrájanú cibuľku, smotanu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.
 
Dobrý tip: Najlepšie je rozkvas pripraviť večer, aby sme ráno mohli pokračovať v recepte. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.