Bezlepkový krémeš z lístkovo - pľundrového cesta

  • v cukrárni po ňom siahajú mnohí z nás. Je to ten druh zákusku, ktorý si nás jednoducho podmaní
Bezlepkový krémeš z lístkovo - pľundrového cesta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Lístkovo - pľundrové cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml voda
1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
15 g čerstvé droždie
250 g maslo alebo rastlinný tuk

 
Krém:

1 l mlieka

2 ks Zlatý krém Liana

2 lyžice ryžová múka Liana

12 lyžíc cukor

2 ks Vanilínový cukor Liana

100 g maslo

4 ks žĺtky

4 ks bielky

 

Dodatky:
šľahačka
 
 


Postup

  1. Postup lístkovo-pľundrové cesto:

    1. 1.     Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
    2. 2.     Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.
    3. 3.     Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 krát.
  2. 4.     Cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme vidličkou. Pečieme na opačnej strane plechu 15 minút pri teplote 180st.
  3.      
  4. Postup krém :
  5. 1.     V mlieku rozmiešame cukor, Zlaté krémy, žĺtky, ryžovú múku a uvaríme puding.
  6. 2.     Do horúceho pudingu primiešame maslo a tuhý sneh z bielkov.
  7. 3.     Teplú plnku nanesieme na cesto a necháme vychladnúť.
  8. 4.     Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na vychladnutú plnku.
  9. 5.     Druhý plát cesta pokrájame na štvorce a pocukrujeme.
  10. 6.     Uložíme na šľahačku a necháme stuhnúť.
  11. 7.     Dorežeme okraje a podľa štvorcov na vrchu narežeme na krémeše.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.