Bezlepkový jahodový cheesecake

  • Cheesecaky sú v poslednej dobe obľúbené najmä kvôli množstvu variácií prípravy. Tentokrát bezlepkový jahodový :)
Bezlepkový jahodový cheesecake
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Sušienková hmota:
200 g bezlepkové sušienky (recept na našej stránke)
100 g maslo
2 PL mlieko
 
Plnka jahodová:
200 ml mlieko
2 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g jemný tvaroh 
160 g práškový cukor
20 g Želatína potravinárska Liana
100 ml mlieko
50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
50 g kúsky jahôd

Poleva:
50 g Stabilizátor šľahačky jahoda Liana
40 ml voda
70 g Čokoláda biela Liana
30 ml smotana na šľahanie

Na ozdobu:
jahody, jahodové hoblinky
 
 


Postup

1. Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
2. Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky jahoda vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme nakrájať kúsky jahôd. Dookola tortovej formy poukladáme rozkrojené jahody a nalejeme jahodovú plnku. Dáme do chladničky.
3. Stabilizátor šľahačky jahoda rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stabilizátor s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko.  Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. jahodami a jahodovými hoblinkami.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.