Bezlepkový jahodovo-tvarohový zákusok

  • kombinácia tvarohu, jahôd a bielkovej peny v jednom zákusku
Bezlepkový jahodovo-tvarohový zákusok
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
270 g Cake mix Liana
30 g Kakao tmavé Liana Exclusive
150 g práškový cukor
2 ks vajcia
150 g maslo alebo rastlinný tuk

Krém :
500 g tvaroh
120 g práškový cukor
500 ml mlieko
100 ml olej
40 g Zlatý krém Liana
1 ks vajce
4 ks žĺtok
jahody


Sneh :
6 ks vaječný bielok
6 lyžíc kryštálový cukor
štipka soli

 

plech 38x29 cm



Postup



  1. 1.     Vypracujeme cesto z Cake mixkakaa, cukru, masla a vajec.
  2. 2.     Preložíme na vymastený a pomúčený plech a rukou cesto roztlačíme. Môžeme použiť aj malý valček.
  3. 3.     Urobíme krém. Do misky dáme tvaroh, cukor, olej, Zlatý krém, vajce, žĺtky, nakoniec mlieko a ručne vymiešame.
  4. 4.     Vylejeme na cesto a dáme piecť na 200°C cca 10 minút. Po 10 minútach poukladáme na mierne zapečený tvaroh rozkrojené jahody a pečieme ešte 10 minút pri 200°C. Potom znížime teplotu na 150°C a ešte dopečieme 5 minút až budú okraje trochu hnedé.
  5. 5.     Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, soli a cukru.
  6. 6.     Natrieme na koláč a vrch upravíme zúbkovanou stierkou.
  7. 7.     Dáme piecť na 150°C 10 minút až sneh jemne zhnedne.
  8. 8.     Necháme vychladnúť a pokrájame na štvorce.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.