Bezlepkový jablkový koláč s višňami

Bezlepkový jablkový koláč s višňami

Trvanie: 03:30 (h:m) Porcie: 30 (ks)
Voňavý, jemný s nádychom škorice.
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Cake mix, 2 vajíčka, 2 lyžice cukru, zmäknutý rastlinný tuk, mlieko a štipku soli zmiešame v miske rukou. Preklopíme na pomúčenú podložku a vypracujeme cesto. Podľa potreby podsypeme múkou. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme 2 hodiny v chladničke.
2. Medzitým pripravíme plnku. Očistíme jablká a nastrúhame na hrubom strúhadle. Odkôstkujeme višne a necháme odkvapkať na sitku. Nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme zvyšné 2 lyžice kryštálového cukru, Zlatý krém a premiešame.
3. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 rovnaké časti a každú časť vyvaľkáme na papieri na pečenie, ktorý vystrihneme podľa veľkosti plechu. Jednu časť aj s papierom na pečenie prenesieme na plech a popicháme vidličkou.
4. Jablká zbavíme šťavy a rovnomerne natrieme po celej ploche cesta.
5. Poukladáme višne a preklopíme druhú časť cesta tak, aby bol papier na pečenie navrchu.
6. Papier stiahneme, cesto popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 25 minút.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné