Bezlepkový jablkový koláč s višňami

  • Voňavý, jemný s nádychom škorice.
Bezlepkový jablkový koláč s višňami
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:30
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

400 g Cake mix Liana
3 vajíčka
4 lyžice kryštálový cukor
250 g rastlinný tuk
8 lyžíc mlieko
1 kg jabĺk
300 g odkôstkované mrazené alebo zavárané višne
1 ks Zlatý krém Liana
2 lyžičky Škoricový cukor Liana
štipka soli
 


Postup

1. Cake mix, 2 vajíčka, 2 lyžice cukru, zmäknutý rastlinný tuk, mlieko a štipku soli zmiešame v miske rukou. Preklopíme na pomúčenú podložku a vypracujeme cesto. Podľa potreby podsypeme múkou. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme 2 hodiny v chladničke.
2. Medzitým pripravíme plnku. Očistíme jablká a nastrúhame na hrubom strúhadle. Odkôstkujeme višne a necháme odkvapkať na sitku. Nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme zvyšné 2 lyžice kryštálového cukru, Zlatý krém a premiešame.
3. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 rovnaké časti a každú časť vyvaľkáme na papieri na pečenie, ktorý vystrihneme podľa veľkosti plechu. Jednu časť aj s papierom na pečenie prenesieme na plech a popicháme vidličkou.
4. Jablká zbavíme šťavy a rovnomerne natrieme po celej ploche cesta.
5. Poukladáme višne a preklopíme druhú časť cesta tak, aby bol papier na pečenie navrchu.
6. Papier stiahneme, cesto popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 25 minút.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.