Bezlepkový haboš

  • Opäť ďalší zo zákuskov, ktorému sa odolá ťažko.
Bezlepkový haboš
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Lístkovo – pľundrové cesto :
300 g Bakery mix Liana
250 ml voda
1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
15 g čerstvé droždie
250 g maslo alebo rastlinný tuk

Sirup :
150 g kryštálový cukor
100 ml voda
citrónová šťava

Sneh :
4 ks bielky
4 lyžice kryštálový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana


Dodatky
ryžová múka Liana
 

 



Postup

Postup lístkovo - pľundrové cesto:
  1. 1.     Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
  2. 2.     Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme na cca 15 minút do mrazničky.
  3. 3.     Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 - krát.
  4. 4.     Cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme vidličkou. Pečieme na opačnej strane plechu 15 minút pri teplote 180st.
  5. 5.     Jednu časť cesta necháme celú a druhú polovicu nakrájame na štvorce.

Postup sirup a sneh:
  1. 1.     Uvaríme mierne hustý sirup z vody a cukru na strednom stupni cca 15 minút.  Pridáme citrónovú šťavu.
  2. 2.     Vyšľaháme bielky. Pridáme kryštálový, vanilínový cukor a po lyžiciach pridávame horúci sirup za stáleho šľahania. Ak máme v snehu všetok sirup, tak na najvyššom stupni šľaháme ešte 5 minút, aby bol krém tuhý.
  3. 3.     Na cesto natrieme krém a na vrch poukladáme narezané štvorce. Tie pocukrujeme a ostrým nožom namočeným vo vode pokrájame.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.