Bezlepkový francúzsky hruškový koláč

  • Pod honosným názvom sa ukrýva veľmi jednoduchý hruškový zákusok :-)
Bezlepkový francúzsky hruškový koláč
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
150 g Cake mix Liana
100 g cukor práškový
100 ml kokosové mlieko
3 PL kokosový alebo rastlinný olej
2 KL Škoricový cukor Liana
2 vajcia
 
Poleva:
60 g maslo (ghee) 
1 vajce
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 vrecko Škoricový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme:
Vanilínový cukor a Škoricový cukor Liana na posypanie 
hrušky
 

Postup

1. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom asi 10 minút. Metličkou primiešame kokosové mlieko, olej, Cake mix a 2 lyžičky škoricového cukru.
 
2. Tortovú formu vymastíme olejom a vysypeme strúhaným kokosom. Vylejeme polovicu cesta, poukladáme očistené, nakrájané hrušky a posypeme vanilínovým a škoricovým cukrom. Celé polejeme napr. javorovým sirupom a nalejeme druhú polovicu cesta.
 
3. Pečieme pri 180°C 20 minút.
 
4. Medzitým pripravíme polevu. Necháme roztopiť maslo. Vajce vyšľaháme s obidvomi cukrami a pridáme vychladnuté maslo. 
 
5. Po 20- tich minútach čo sa koláč pečie otvoríme rúru a popicháme koláč špáradlom. Na vrch koláča nalejeme polevu a necháme piecť 20 - 25 minút.

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.