Bezlepkový cuketový perník

  • obľúbený perník pre obmenu trocha inak a to s cuketou
Bezlepkový cuketový perník
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

250 g nastrúhaná mladá cuketa
300 g Fine mix Liana
3 ks vajcia veľkosť L
150 g kryštálový cukor
100 ml olej
150 ml mlieko
2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive

Čokoládová poleva :
200 g čokoláda Liana 70%
50 g rastlinný tuk na polevy
50 g maslo

Dodatky : ríbezľový džem
 

 



Postup

  1. 1.     Umyjeme cuketu a nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
  2. 2.     Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
  3. 3.     Pridáme olej a mlieko.
  4. 4.     Do hmoty nasypeme Fine mix zmiešaný s kakaom tmavým.
  5. 5.     Pridáme cuketu a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov.
  6. 6.     Plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
  7. 7.     Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút.
  8. 8.     Na horúci perník natrieme ríbezľový džem a necháme vychladnúť.
  9. 9.     Nakoniec vrch koláča polejeme čokoládovou polevou.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.