Bezlepkový čokoládový chlieb

  • Chlieb a zákusok v jednom plný kvalitného kakaa a čokolády Liana.
Bezlepkový čokoládový chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    17:00
    (h:m)
  • Porcie
    11
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bread mix white Liana
50 g Fine mix Liana
1 lyžica Kakao tmavé Liana
1 lyžička soľ
60 g Čokoláda Liana 70 %
70 g sušené hrozienka
300 ml vlažná voda
1 lyžica med
2,5  lyžice kvások
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
 

Postup

1. Vo vlažnej vode rozmiešame lyžicu medu. Čokoládu a hrozienka nakrájame na malé kúsky. Všetky ingrediencie nasypeme do kuchynského robota a vymiesime kompaktné cesto. 
 
2. Presunieme na dosku posypanú ryžovou múkou a premiesime. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 12 - 15 hodín. Chlieb sa musí zdvihnúť. Keďže je to chlebík bez rozkvasu, tak proces kysnutia bude trvať tých 12 - 15 hodín, podľa teploty v izbe. 
 
3. Rúru vyhrejeme na 240°C s plechom, na ktorom budeme piecť aj spolu s plechom na záparu, ktorý vložíme na dno rúry. Chlieb preklopíme na papier na pečenie, narežeme, postriekame vodou a vložíme na vyhriaty plech. Na plech, ktorý bude slúžiť na záparu vylejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. 
 
4. Po 15 - tich minútach spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 190°C, chlieb postriekame vodou a dopečieme 25 - 30 minút. Necháme na mriežke vychladnúť. 
 
Dobrý tip: Ak nemáme ošatku, chlieb položíme do misky vyloženou utierkou.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.