Bezlepkový chlieb s čili a čedarom

  • Bezlepkový kváskový chlieb s čili a čedarom je poriadne pálivý, ak máte kvalitné čili korenie. Ale doporučujeme všetkým milovníkom pikantného.
Bezlepkový chlieb s čili a čedarom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    18:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

1. deň - rozkvas:
100 g Bread mix white Liana
140 ml voda
1,5 PL kvások 
 
2. deň - cesto:
220 g Bread mix dark Liana
100 g nahrubo nastrúhaný syr čedar
150 ml voda
1 sušená čili paprička
½ KL mleté čili
½ KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie pracovnej dosky 
ľanové, sezamové semienka

 

Postup

1. Večer pripravíme rozkvas z kvásku, Bread mix white a vody. Suroviny rozmiešame v miske a necháme do rána prikryté pod fóliou kysnúť.
 
2. Nasledujúci deň pripravený rozkvas zmiešame so surovinami z druhého dňa a v kuchynskom robote vypracujeme nie príliš tuhé cesto. Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou, premiesime cesto a vytvarujeme bochník. Necháme kysnúť v ošatke alebo v miske 6 hodín. Pred pečením potrieme vodou a posypeme semienkami.
 
3. Na dno rúry uložíme menší plech a plech na pečenie chleba. Rúru vyhrejeme na 240°C, chlieb uložíme na vyhriaty plech a do spodného menšieho plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Potom spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 200°C a dopečieme 25 minút. Počas pečenia môžeme chlieb postriekať vodou. 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.