Bezlepkový broskyňový koláč so smotanou

  • Šťavnatý bezlepkový broskyňový koláč s chutnou smotanovo - škoricovou polevou.
Bezlepkový broskyňový koláč so smotanou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:45
    (h:m)
  • Porcie
    20 - 25
    (ks)

Ingrediencie

800 g veľký broskyňový kompót
450 g Bakery mix Liana
350 ml mlieko
200 ml kyslá smotana
75 ml olej
80 g cukor
25 g droždie
2 vrecká Škoricový cukor Liana
1 vajce
 
Ďalej potrebujeme:
Bakery mix Liana na podsypanie cesta
olej na vymastenie plechu

 

 

 

Postup

1. Do 150 ml vlažného mlieka pridáme 1 KL cukru, droíždie a necháme cca 10 - 15 minút nakvasiť.
 
2. Do kuchynského robota dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, vajíčko, olej, zvyšný cukor a mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto, prikryjeme fóliou a necháme 60 minút kysnúť. 
 
3. Broskyne necháme odkvapkať a potom ich nakrájame na hrubšie plátky. Vykysnuté cesto prenesieme na pomúčenú dosku a vypracujeme bochník. Vyvaľkáme hrubší plát a prenesieme na olejom vymastený plech. Necháme cca 20 minút podkysnúť. 
 
4. Cesto potrieme smotanou zmiešanou so Škoricovým cukrom a poukladáme broskyne. Vrch môžeme posypať škoricovým cukrom.
 
5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 20 minút dozlatista.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.