Bezlepkový biskupský chlebíček

  • Tradičný recept, ktorý sa pečie v mnohých domácnostiach na tie najväčšie a najkrajšie sviatky v roku. Chlebíček je plný čokolády, sušených brusníc, mandlí a kandizovaného ovocia.
Bezlepkový biskupský chlebíček
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

75 g Universal mix Liana
75 g Cake mix Liana
125 g maslo
4 vajcia 
75 g práškový cukor
75 g kryštálový cukor
50 g čokoláda
75 g kandizované ovocie
25 g sušené brusnice Liana
50 g mandle
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Dodatky:
na vymastenie formy maslo a na vysypanie kokos Liana

Postup

1. Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov a zašľaháme do neho kryštálový cukor. 
2. Do peny vyšľaháme zmäknuté maslo, žĺtky a práškový cukor. 
3. K žĺtkovej zmesi postupne pridáme tuhý sneh, Universal mix zmiešaný s kypriacim práškom do pečiva, Cake mix, kandizované ovocie, mandle a čokoládu. Zľahka premiešame vareškou. 
4. Formu na biskupský chlebíček vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Vylejeme pripravené cesto do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 35 minút. 
5. Vyklopíme z formy a po vychladnutí pocukrujeme alebo polejeme čokoládou. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.