Bezlepkový babičkin smotanový koláč

  • Koláč obsahuje základné suroviny, ktoré má každá gazdinka doma. Jednoduchý rýchly zákusok, ktorý je predurčený na to, že bude chutiť každému. Lebo naše babičky vedeli, čo je dobré :)
Bezlepkový babičkin smotanový koláč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
400 g Cake mix Liana
200 g rastlinný tuk
150 g práškový cukor
3 lyžice mlieko
1 ks vajce
2 lyžice kyslá smotana

Plnka :
600 ml kyslá smotana
2 ks Zlatý krém Liana
150 g práškový cukor
500 ml mlieko
1 ks citrón + kôra
 
Dodatky :
plech 20x30 cm
 

 



Postup

  1. 1.     Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Prikryjeme potravinovou fóliou  a necháme 30 minút v chladničke.
  2. 2.     Medzitým pripravíme plnku. V mlieku a práškovom cukre rozmiešame Zlaté krémy a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a ponorným mixérom vypracujeme jemnú plnku.
  3. 3.     Cesto vyberieme z chladničky a necháme 10 minút postáť v izbovej teplote, aby sa nám lepšie vaľkalo.
  4. 4.     Rozdelíme ho na polovicu a na papieri na pečenie rozvaľkáme na veľkosť plechu. Cesto prenesieme na plech a vylejeme smotanovú plnku. Prikryjeme druhou rozvaľkanou polovicou cesta.
  5. 5.     Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
  6. 6.     Koláč necháme vychladnúť, porežeme na štvorce a pocukrujeme.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.