Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč (ktorý zvládnu pripraviť aj deti)

  • Mrveničkový koláč, ktorý dokážu pripraviť aj deti, s jahodami chutí naozaj výborne. Pokiaľ nechcete bezmliečnu verziu, stačí použiť klasické maslo a kravské mlieko.
Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč (ktorý zvládnu pripraviť aj deti)
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:55
    (h:m)
  • Porcie
    25
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
600 g Cake mix Liana
250 g cukor práškový
250 g rastlinný tuk na pečenie
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 ks vajce
 
Puding:
1 liter rastlinné mlieko (mandľové / ryžové / sójové)
2 vrecká Zlatý krém Liana
4 PL cukor
 
Ďalej potrebujeme:
jahody 

Postup

1. Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom cca 2 hrste na záverečné posypanie. 
 
2. Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.
 
3. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby stuhla plnka a podávame.
 
Dobrý tip:
Ak nechceme bezmliečnu verziu, tak namiesto rastlinného tuku použijeme maslo a v pudingu namiesto rastlinného mlieka použijeme kravské.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.