Bezlepkové zemiakové lokše

  • Lokše sú výborné k dusenej kapuste a mäsu alebo naplnené pečienkou a kto má rád môže na sladko s lekvárom a makom.
Bezlepkové zemiakové lokše
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

500 g uvarených zemiakov
150 g Bread Mix White Liana
1 vajce
½ lyžičky soľ
olej alebo maslo na potretie

 

Dodatky:

ryžová múka Liana



Postup

1. Uvaríme zemiaky v šupke.
2. Nastrúhame na jemno, pridáme soľ, vajce, Bread mix white a vypracujeme pevné cesto. Ak sa cesto lepí, podsypeme napr. ryžovou múkou.
3. Urobíme valec, ktorý rozdelíme na 6 častí po 110 g.
4. Každú časť vyvaľkáme na tenkú placku. Podsypávame s ryžovou múkou, aby sa neprilepila.
5. Na horúcej suchej panvici pečieme z jednej aj z druhej strany.
6. Ihneď po upečení potierame rozpusteným maslom alebo olejom.

 

Lokše sú výborné k dusenej kapuste a mäsu alebo naplnené pečienkou a kto má rád môže na sladko s lekvárom a makom.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.