Bezlepkové zemiakové kaiserky

  • Zemiakové kaiserky ako z obchodu! Na povrchu chrumkavé a vo vnútri vďaka surovému zemiaku mäkké.
pre recept na Bezlepkové kaiserky kliknite sem.
Bezlepkové zemiakové kaiserky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    5
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bread mix white Liana
100 g surový zemiak
150 ml vlažná voda
½ kocky droždie
30 ml voda
1 PL olej
1 KL cukor
1 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
bielok na potretie
ľanové, sezamové, slnečnicové semienka na posypanie 
ryžová múka Liana na podsypanie 

 

Postup

1. Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie. Necháme cca 10 minút vzísť kvások.
 
2. Očistíme zemiaky a nastrúhame na jemno. Do kuchynského robota dáme nakysnutý kvások z droždia spolu s ostatnými surovinami a vypacujeme hladké, nie príliš tuhé cesto. Necháme 45 minút kysnúť.
 
3. Na pomúčenej pracovnej doske premiesime vykysnuté cesto a rozdelíme na 5 častí. Vypracujeme bochníčky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme bielkom. Posypeme semienkami, ktoré mierne zatlačíme do cesta. Necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pred pečením narežeme žiletkou alebo použijeme formu na kaiserky a postriekame vodou.
 
4. Na dno rúry položíme menší plech a rúru vyhrejeme na 240°C. Vložíme aj plech s pečivom a do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme 20 minút. Počas pečenia 1 - 2 krát postriekame pečivo vodou. Necháme vychladnúť na mriežke. 
 
Dobrý tip:
Na začiatku bude cesto lepivejšie, ale netreba pridávať zbytočne veľa múky. Stačí sa s cestom pohrať.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.