Bezlepkové vianočné perníčky z Fine mix a Universal mix

  • Bezlepkové vianočné perníčky v kombinácii bezglutenových zmesí Universal mix a Fine mix Liana.
Bezlepkové vianočné perníčky z Fine mix a Universal mix
  • 78
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    73
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
330 g  Universal mix Liana
100 g  Fine mix Liana 
140 g  práškový cukor 
5   PL  med
3   ks  vajcia
70 g   zmäknuté maslo
¼ KL  Sóda bikarbóna Liana
 
Ďalej potrebujeme:
na podsypanie Universal mix Liana
na potretie žĺtok + lyžica vody 

Postup

1. V miske spracujeme cesto z Universal mix, Fine mix, pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo a ostatné suroviny. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať 24 hodín.
 
2. Odležané cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Premiesime a vyvaľkáme 3 - 4 mm hrubý plát. Rôznymi vianočnými formičkami vykrajujeme perníčky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 
3. Vyhrejeme rúru na 170°C a pečieme 8 - 10 minút. Ihneď po vybratí z rúry potrieme tenkou vrstvou vymiešaného žĺtka s vodou. Po vychladnutí ozdobíme.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

78
Počet hodnotení: 5
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.