Bezlepkové veterníky
play

Bezlepkové veterníky s bohatou vanilkovou plnkou a karamelovou šľahačkou

Porcie: 12 (ks)
Odpaľované cesto, vanilkový krém, karamelová šľahačka a karamelová poleva. To je klasika v podobe veterníkov, ktoré všetci máme radi.

Bez lepku pre recept na Bezlepkovú veterníkovú tortu

Ingrediencie
Odpaľované cesto
  • 120 g Cake mix Liana
  • 100 g maslo izbovej teploty
  • 100 ml voda
  • 3 ks vajcia
Krém
Karamelová šľahačka
  • 50 g cukor kryštálový
  • 300 ml mlieko
  • 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
  • 50 g kryštálový cukor
  • 50 ml voda alebo mlieko
  • podľa potreby práškový cukor cca 70 - 90 g
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. 100 g masla a 100 ml vody necháme zovrieť. Za stáleho miešania pridáme Cake mix a varíme pri miernej teplote. Miešame pokiaľ nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny hrnca a necháme vychladnúť.

2. Do vychladnutej hmoty zašľaháme postupne 3 vajcia. Dáme do cukrárskeho vrecka so zúbkovanou špičkou s väčším otvorom. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme kolieska, každé koliesko obídeme 2 -krát.

3. Rúru vyhrejeme na 220°C a pred pečením znížime na 190°C. Pečieme 20 - 25 minút mierne do zlatista. Počas pečenia rúru neotvárame, aby veterníky neklesli.

4. Kým veterníky vychladnú pripravíme krém. Do 100 ml mlieka nasypeme 2 vrecká Zlatý krém, zamiešame a vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Pridáme 50 g cukru, 1 vrecko vanilínový cukor a necháme vychladnúť. Pokiaľ krém vychladne pripravíme karamel na šľahačku. V hrnci skaramelizujeme 50 g cukru, do ktorého vlejeme cca 100 ml mlieka. Povaríme a necháme vychladnúť.

5. 100 g masla a 50 g cukru vyšľaháme do peny a postupne primiešame do vychladnutého krému.

6. Do vychladnutého karamelu prilejeme zvyšných 200 ml mlieka, vsypeme 2 vrecká Šľahačkové potešenie a vyšľaháme do tuha. Krém aj karamelovú šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka a bohato naplníme veterníky.

7. Karamelovú polevu pripravíme skaramelizovaním 50 g kryštálového cukru, zalejeme vodou alebo mliekom, necháme rozpustiť a zahustíme práškovým cukrom podľa potreby. Povrch veterníkov polejeme karamelovou polevou.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Odpaľované cesto
  • 120 g Cake mix Liana
  • 100 g maslo izbovej teploty
  • 100 ml voda
  • 3 ks vajcia
Krém
Karamelová šľahačka
  • 50 g cukor kryštálový
  • 300 ml mlieko
  • 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
  • 50 g kryštálový cukor
  • 50 ml voda alebo mlieko
  • podľa potreby práškový cukor cca 70 - 90 g
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné