Bezlepkové veterníky

  • Odpaľované cesto, žĺtková plnka, karamelová šľahačka a karamelová alebo čokoládová poleva. To je klasika v podobe veterníkov, ktoré všetci máme radi
Bezlepkové veterníky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    04:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Odpaľované cesto:
120 g Cake mix Liana
100 g rastlinný tuk na cesto
100 ml voda
štipka soli
4 ks vajcia

Žĺtková plnka:
2 ks žĺtok
500 ml mlieko
6 PL kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
250 g ma
slo

Karamelová šľahačka:
50 g kryštálový cukor
50 ml voda
300 ml šľahačka


Karamelová poleva:
50 g kryštálový cukor
50 ml voda
podľa potreby práškový cukor
 
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda
50 g maslo
50 g rastlinný tuk na polevy
 


 



 



Postup

  1. 1.     V hrnci uvaríme vodu. Stíšime sporák a pridáme rozpustiť rastlinný tuk na cesto.
  2. 2.     Do rozpusteného tuku vsypeme Cake mix a miešame na miernom ohni cca 5 minút až sa cesto dobre odpáli.
  3. 3.     Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  4. 4.     Po jednom prišľaháme vajíčka až je cesto jemné, ale husté.
  5. 5.     Naberieme do vrecka s ozdobnou špicou a na plech vystlaný papierom na pečenie robíme kruhy aké chceme veľké veterníky. Začíname vždy od stredu, točíme dookola a ešte 1x na ten istý kruh.
  6. 6.     Pokropíme 2 PL vody. Dáme piecť na 200°C teplovzdušne cca 10 minút. Rúru nesmieme počas pečenia otvárať.
  7. 7.     Stíšime na 175°C a pečieme ešte 15 minút.
  8. 8.     Upečené necháme mierne vychladnúť a rozrežeme zúbkovaným nožom.
  9. 9.     Na spodnú časť nastriekame ozdobnou špičkou žĺtkovú plnku a na to karamelovú šľahačku a zakryjeme vrchnou časťou poliatou karamelovou alebo čokoládovou polevou, príp. kto chce môže veterníky posypať iba práškovým cukrom.
 
Postup žĺtková plnka:
  1. 1.     Dáme variť 400 ml mlieka, cukor a vo zvyšných 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém a žĺtky.
  2. 2.     Do zovretého mlieka vylejeme zmes Zlatého krému a uvaríme na kašu.
  3. 3.     Necháme vychladnúť a vmixujeme maslo.

 

Postup karamelová šľahačka:

  1. 1.     Urobíme karamel z cukru, zalejeme vodou a necháme celkom rozpustiť.
  2. 2.     Prilejeme polovicu šľahačky a odstavíme z ohňa.
  3. 3.     Necháme vychladnúť (najlepšie do druhého dňa).
  4. 4.     Prilejeme ostatnú šľahačku a vymixujeme.

 

Postup karamelová poleva:

  1. 1.     Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a necháme rozpustiť. Postupne pridáme práškový cukor a vymiešame.

 

Postup čokoládová poleva: 

  1. 1.     Všetko rozpustíme nad parou.




Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.