Bezlepkové veterníky s bohatou vanilkovou plnkou a karamelovou šľahačkou

  • Odpaľované cesto, vanilkový krém, karamelová šľahačka a karamelová poleva. To je klasika v podobe veterníkov, ktoré všetci máme radi.
pre recept na Bezlepkovú veterníkovú tortu kliknite sem.
Bezlepkové veterníky
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Odpaľované cesto:
120 g Cake mix Liana
100 g maslo izbovej teploty
100 ml voda
3 ks vajcia

Krém:

2 vrecká Zlatý krém Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
600 ml  mlieko
100 g maslo
100 g cukor 

Karamelová šľahačka:
50 g cukor kryštálový
300 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana

Karamelová poleva:
50 g kryštálový cukor
50 ml voda alebo mlieko
podľa potreby práškový cukor cca 70 - 90 g
 
 


 



 

 

 

 

Postup

1. 100 g masla a 100 ml vody necháme zovrieť. Za stáleho miešania pridáme Cake mix a varíme pri miernej teplote. Miešame pokiaľ nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny hrnca a necháme vychladnúť. 
 
2. Do vychladnutej hmoty zašľaháme postupne 3 vajcia. Dáme do cukrárskeho vrecka so zúbkovanou špičkou s väčším otvorom. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme kolieska, každé koliesko obídeme 2 -krát.
 
3. Rúru vyhrejeme na 220°C a pred pečením znížime na 190°C. Pečieme 20 - 25 minút mierne do zlatista. Počas pečenia rúru neotvárame, aby veterníky neklesli. 
 
4. Kým veterníky vychladnú pripravíme krém. Do 100 ml mlieka nasypeme 2 vrecká Zlatý krém, zamiešame a vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka. Pridáme 50 g cukru, 1 vrecko vanilínový cukor a necháme vychladnúť. Pokiaľ krém vychladne pripravíme karamel na šľahačku. V hrnci skaramelizujeme 50 g cukru, do ktorého vlejeme cca 100 ml mlieka. Povaríme a necháme vychladnúť. 
 
5. 100 g masla a 50 g cukru vyšľaháme do peny a postupne primiešame do vychladnutého krému.
 
6. Do vychladnutého karamelu prilejeme zvyšných 200 ml mlieka, vsypeme 2 vrecká Šľahačkové potešenie a vyšľaháme do tuha. Krém aj karamelovú šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka a bohato naplníme veterníky. 
 
7. Karamelovú polevu pripravíme skaramelizovaním 50 g kryštálového cukru, zalejeme vodou alebo mliekom, necháme rozpustiť a zahustíme práškovým cukrom podľa potreby. Povrch veterníkov polejeme karamelovou polevou.
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.