Bezlepkové veľkonočné judáše

  • Dobré známe veľkonočné pečivo. Skúste v ceste na miesto chemicky ošetreného citróna pridať Polevu citrónovú Liana, ktorá krásne cesto prevonia.
Bezlepkové veľkonočné judáše
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:15
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

250 g Bakery mix Liana
150 ml mlieko
60 g maslo
40 g med
20 g droždie
1 žĺtok
1 KL Poleva citrónová Liana
štipka soli
med s trochou vlažnej vody na potretie
 

Postup

1. Z vlažného mlieka a rozdrobeného droždia pripravíme kvások. 
 
2. Maslo, med, žĺtok vyšľaháme mixérom. V inej miske rozmiešame Bakery mix so soľou a citrónovou polevou. Postupne zapracujeme k maslovej zmesi, prilejeme kvások z droždia a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 45 minút na teplom mieste. 
 
3. Na pracovnej doske rozdelíme vykysnuté cesto na 8 častí. Z každej ušúľame valček a konce stočíme do tvaru ulity. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť 10 minút.
 
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút. Po vybratí z rúry ihneď potrieme teplou zmesou medu a trochou vlažnej vody.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.