Bezlepkové tvarohové tekvičky

  • Jeseň je úžasná na rozmanité recepty do kuchyne a práve v období tekvíc sa tekvičky dajú využiť na nápadité a chutné maškrty.
Bezlepkové tvarohové tekvičky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    2:30
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Kvások z droždia:
100 ml mlieko
1 lyžička cukor
15 g čerstvé droždie 
Cesto:
100 g maslová tekvica
300 g Bakery mix Liana
100 g vlažné mlieko
30 g roztopené maslo
štipka soli
2 lyžice cukor

Plnka :
120 g jemný tvaroh
2 lyžice trstinový cukor
1 ks malé vajíčko
1 lyžica Zlatý krém Liana
na dochutenie citrónová šťava, citrónová kôra alebo citrónová poleva Liana
 
Ďalej potrebujeme:
na potretie 30 g maslo
na podsypanie cesta Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana
hrozienka
na ozdobu mandle

Postup

1. Do teplého mlieka pridáme cukor a rozdrobené droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
 
2. Očistíme maslovú tekvicu, nakrájame na kocky a nad parou necháme zmäknúť. Ponecháme vychladnúť a následne vidličkou roztlačíme na pyré.
 
3. V kuchynskom robote vymiesime cesto z uvedených surovín spolu s vykysnutým kváskom z droždia. Misu prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
 
4. Tvaroh, cukor, vajce a Zlatý krém zmiešame v miske. Tvarohovú plnku dochutíme citrónovou šťavou a kôrou (alebo pridáme lyžičku citrónovej polevy) a necháme pár minút postáť.
 
5. Z vykysnutého cesta vymiesime bochník a rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme štvorce hrubé cca 0,5 cm. Štvorce pokrájame na menšie štvorce. Na každý kus dáme lyžicu tvarohovej plnky, hrozienko a urobíme buchtičku. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie spojom dole a necháme 20 - 30 minút podkysnúť. Potom nožnicami ponastrihujeme boky, potrieme maslom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 25 minút.
 
6. Upečené tvarohové tekvičky potrieme maslom a dozdobíme štvrťkou mandle. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.