Bezlepkové tvarohové hrebene

  • Hrebene z kysnutého cesta, ktoré sú jemnučké aj po niekoľkých dňoch. Samozrejme, ak Vám ostanú :)
Bezlepkové tvarohové hrebene
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g Bakery mix Liana
1 vajce + 1 žĺtok
70 g maslo
300 ml mlieko
40 g Vanilínový cukor Liana
60 g práškový cukor
10 g sušené droždie alebo 25 g čerstvé
½ KL soľ
1/2 KL citrónová kôra

 
Tvarohová plnka:
300 ml mlieko
40 g Zlatý krém Liana
1 ks Vanilínový cukor Liana
120 g maslo
130 g práškový cukor
250 g hrudkovitý tvaroh

Dodatky:
2 žĺtky na potretie
1 PL vody


Postup

1. Do misky dáme Bakery mix, citrónovú kôru, maslo, vajce, žĺtok, cukor, droždie, soľ, mlieko a vypracujeme cesto.

2. Dáme kysnúť do misky kysky alebo zakryjeme fóliou na 40 minút.

3. Vykysnuté rozdelíme na polovicu a ešte na doske cesto prepracujeme, aby sa dobre vaľkalo.

4. Potom vyvaľkáme na štvorec cca 30x30 cm.

5. Rozkrojíme na 6 častí.

6. Každý narežeme ozdobne a naplníme plnkou. Dáme ju 2 cm od odkrajov.

7. Preložíme narezanú časť a prstami zatlačíme okraje.

8. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme fóliou a necháme 40 minút kysnúť.

9. Pred pečením potrieme žĺtkom s vodou a dáme piecť na 180°C 20 minút, až sú krásne dozlatista upečené.

 

Postup plnka:

1. Z mlieka, Zlatého krému a Vanilínového cukru uvaríme puding a necháme dobre vychladnúť.

2. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme a pridáme tvaroh.

3. Zašľaháme aj vychladnutý puding.

 

 

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.