Bezlepkové tortilly

  • Jednoduchá placka, no tak veľmi obľúbená.
Bezlepkové tortilly
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

300 ml voda
260 g Universal mix Liana
55 g bravčový tuk
40 g tapioková múka
1 PL psyllium
1 KL soľ
1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
na podsypanie ryžová múka Liana
 

 

Postup

1. Do vody namočíme psyllium a necháme pokiaľ nevznikne želé konzistencia. Občas môžeme premiešať.
 
2. Z Universal mix, tapiokovej múky, soli, kypriaceho prášku do pečiva, tuku a psyllia vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minút odležať v chladničke.
 
3. Z cesta odoberáme kusy, ktoré podsypeme ryžovou múkou a rozvaľkáme na placku. Opečieme na suchej panvici a ihneď po vybratí na tanier prikryjeme napr. pokrievkou od hrnca. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.