Bezlepkové stočené vanilkové pudingáče

  • Malé, kysnuté, vanilkové pudingáče, ktoré zmiznú ihneď zo stola :-)
Bezlepkové stočené vanilkové pudingáče
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

350 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
200 ml olej
3 žĺtky
80 g práškový cukor
20 g čerstvé droždie
1 lyžica cukor (na kvások)

 
Plnka:

1 ks Puding vanilka Liana Exclusive
750 ml mlieko
6 lyžíc práškový cukor
180 g maslo
3 ks Vanilínový cukor Liana

 

Dodatky:
1 vajíčko na potretie
 



Postup

1.     Z mlieka, droždia a lyžici cukru pripravíme kvások. Necháme ho postáť, aby nám vykysol.

2.     V miske po dobu cca 10 minút vymiešame zmes Bakery mix, práškový cukor, olej, žĺtky a nakoniec prilejeme kvások z droždia. Mixujeme na hladké cesto, ktoré preložíme do misky kysky. Cesto necháme kysnúť 60 minút. 

3.     Preložíme ho na pracovnú dosku. Rozdelíme na 16 dielov. Každý dielik ušúľame na 20 cm. Ohneme do tvaru podkovičky, zapletieme a konce zahneme dole. Uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Necháme podkysnúť 10 minút a pečieme na 200°C cca 15 minút.

4.     Upečené necháme vychladnúť , prekrojíme ich a naplníme plnkou.

 

Postup plnka:

1.     Uvaríme puding z mlieka, práškového cukru, vanilinového cukru a pudingového prášku.

2.     Necháme vychladnúť.

3.    Rozmixujeme maslo a pridáme za stáleho mixovania vychladnutý puding.

 

 

 

 

 

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.