Bezlepkové sladké buchtičky Skoleboller

  • Sladké nórske buchtičky SKOLEBOLLER, ktoré pripomínajú vajíčka sa hodia aj na veľkonočný stôl.
Bezlepkové sladké buchtičky Skoleboller
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:40
    (h:m)
  • Porcie
    7
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
210 ml mlieko
50 g maslo
40 g cukor kryštálový
½ kocky droždie
½ KL kardamón 
štipka soli
 
Náplň:
200 ml mlieko
2 PL Zlatý krém Liana
1 PL cukor
 
Poleva:
70 g cukor práškový
voda
 
Ďalej potrebujeme:
strúhaný kokos na posypanie
ryžová múka Liana na posypanie dosky

Postup

1. Vo vlažnom mlieku (150 ml) rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do kuchynského robota dáme roztopené maslo, cukor a kvások z droždia. Vymiešame a postupne pridáme Bakery mix zmiešanú s kardamónom, soľou a prilejeme zvyšné mlieko (60 ml). Vypracujeme kompaktné cesto a necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste. 
 
2. Medzitým pripravíme náplň. V mlieku s cukrom rozmiešame Zlatý krém a uvaríme hustý puding. 
 
3. Na mierne pomúčenú pracovnú dosku preložíme vykysnuté cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Z každej urobíme guľôčku, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté podkysnúť 20 minút.
 
4. Do každej guľôčky urobíme jamku a naplníme ju vychladnutým pudingom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 225°C 20 minút. Upečené buchtičky necháme vychladnúť.
 
5. Z práškového cukru a trochu vody pripravíme polevu a nalejeme ju okolo vanilkovej náplne a nakoniec posypeme kokosom.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.