Naše recepty

Bezlepkové škoricovníky

Bezlepkové škoricovníky

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
1 vajce
250 ml vlažné mlieko / voda
15 g čerstvé droždie
50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť

Plnka:
8 ks Škoricový cukor Liana
olej

Postup

1. Pripravíme si cesto podľa postupu na obale Bakery mix recept: Kysnuté koláče.
2. Po vykysnutí  asi 20-30 minút odoberieme polovicu a rozvaľkáme na obdĺžnik.
3. Cesto potrieme rovnomerne olejom a posypeme 4 ks Škoricového cukru Liana.
4. Stočíme do závinu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zľahka olejom. Pokrájame na kolieska. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť 20 minút na teplom mieste. Postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta alebo z druhej polovice môžeme pripraviť závin, buchty, ovocný s posýpkou.
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180-190°C 15 minút do zlatista.
6. Ihneď po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.

 

Produkty v recepte

Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor.
Cena / ks: 0,08 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH