Bezlepkové škoricovníky

  • Prenikavá vôňa škorice Vás prinúti zahryznúť sa. A neoľutujete! Sú mäkulinké, voňavé a chutia skvelo.
Bezlepkové škoricovníky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
1 vajce
250 ml vlažné mlieko / voda
15 g čerstvé droždie
50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť

Plnka:
8 ks Škoricový cukor Liana
olej



Postup

1. Pripravíme si cesto podľa postupu na obale Bakery mix recept: Kysnuté koláče.
2. Po vykysnutí  asi 20-30 minút odoberieme polovicu a rozvaľkáme na obdĺžnik.
3. Cesto potrieme rovnomerne olejom a posypeme 4 ks Škoricového cukru Liana.
4. Stočíme do závinu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zľahka olejom. Pokrájame na kolieska. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť 20 minút na teplom mieste. Postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta alebo z druhej polovice môžeme pripraviť závin, buchty, ovocný s posýpkou.
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180-190°C 15 minút do zlatista.
6. Ihneď po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.

 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.