Bezlepkové škoricové rožteky

  • Krehké rožteky plnené škoricovým cukrom
Bezlepkové škoricové rožteky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    16
    (ks)

Ingrediencie

Cesto 1 :
100 g Universal mix Liana
200 g maslo
 
Cesto 2 :
120 g Universal mix Liana
50 g Cake mix Liana
2 lyžičky ocot
120 g práškový cukor
1 ks vajce
50 ml voda
 
Dodatky :
na podsypanie 
ryžová múka Liana 
2 ks Škoricový cukor Liana
1 žĺtko na potretie
cukor na posypanie
 

 



Postup

  1. 1.     Spracujeme suroviny na cesto 1  a odložíme do chladničky na 15 minút.
  2. 2.     Medzitým urobíme cesto 2.  Prenesieme na pracovnú podložku podsypanú ryžovou múkou a rozvaľkáme.
  3. 3.     Z chladničky vyberieme maslové cesto (cesto 1 ) a položíme do stredu cesta 2 .
  4. 4.     Boky z cesta 2 preložíme na maslové cesto, rozvaľkáme a preložíme na štvorec. Necháme v chladničke cca 15 minút.
  5. 5.     Cesto rozdelíme na 2 časti a každú časť vyvaľkáme na kruh s hrúbkou 3 mm. Rozdelíme radielkom na 8 častí. Husto posypeme škoricovým cukrom a od kraja zvinieme na rožtek.
  6. 6.     Plech vystelieme papierom na pečenie, uložíme rožteky koncom dole a potrieme žĺtkom.
  7. 7.     Pečieme pri teplote 180°C  25 minút a upečené pocukrujeme.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.