Bezlepkové šišky

  • Šišky vyzerajú, voňajú aj chutia skvelo.
Bezlepkové šišky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
1 vajce
250 ml teplej vody/mlieka
15 g droždie
2 lyžice olej
2 lyžice rum
 
Dodatky:
džem


Postup

Pripravíme si kvások z polovice teplej vody/mlieka (100 ml), 20 g cukru a droždia. Do misky dáme 200 g Bakery mix Liana, zvyšný cukor (30 g), 1 vajce, zvyšok vody/mlieka (150 ml) a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Pridáme zvyšok (100 g) Bakery mix Liana a miešame najlepšie elektrickým mixérom približne 3 minúty. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem. Vyvaľkáme ho na pracovnej doske posypanej Bakery mix Liana a ďalej tvarujeme a plníme podľa želania. Necháme kysnúť ešte 15-20 minút. Šišky vyprážame z oboch strán v rozohriatom oleji do zlatista.
 
 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.