Naše recepty

Bezlepkové šamrole

Bezlepkové šamrole
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
24 kusov

Ingrediencie

Lístkovo - pľundrové cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml voda
1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
15 g čerstvé droždie
250 g maslo alebo rastlinný tuk

Plnka:

4 ks vaječné bielky
240 g kryštálový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
šťava z citróna


Dodatky : 

žĺtok na potretie

ryžová múka Liana
 

Postup

Postup lístkovo-pľundrové cesto:

  1. 1.     Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
  2. 2.     Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.
  3. 3.     Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 krát.
  4. 4.     Rozvaľkáme cesto a radielkom narežeme na 2,5 cm pásiky.
  5. 5.     Natočíme na rúrky na šamrole, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom.
  6. 6.     Pečieme pri teplote 180st 15 minút.

Postup plnka:

  1. 1.     Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh. Položíme nad paru, po lyžici pridávame cukor a mixujeme 15 minút.
  2. 2.     Odstavíme a naplníme vrecko s ozdobnou špičkou.
  3. 3.     Vnútro naplníme od stredu z jednej strany a potom z druhej strany.
  4. 4.     Nakoniec vrch pocukrujeme.

Produkty v recepte

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Novinka
Ryžová  múka 500g

Ryžová múka 500g

Ryžová múka jemná 500g.
Cena / ks: 1,40 € s DPH