Naše recepty

Bezlepkové ruské rezy

Bezlepkové ruské rezy
Dľžka prípravy
3 hodiny
Náročnosť prípravy
ľahká
Počet porcií
40 kusov

Ingrediencie

Cesto:

2x prvá piškóta: 
90 g Cake mix Liana
3 vajcia
90 g práškový cukor
 
1x druhá piškóta:
240 g Cake mix Liana
8 vajec
240 g práškový cukor
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
 
Sirup:
marhuľový džem najlepšie domáci cca 400 g
500 g kryštálový cukor
marhuľový kompót 1 zavarená fľaša alebo plechovka (850ml)
rum alebo esencia
 
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda 70% Liana
30 g rastlinný tuk na polevy
20 g maslo

 



 

 

Postup

Postup 2x prvá piškóta:
  1. 1.          Pripravíme 2 rovnaké piškóty týmto postupom.
  2. 2.          Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a ručne zapracujeme zmes Cake mix a nakoniec aj tuhý sneh z bielkov.
  3. 3.          Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C 15 minút. Necháme obe cesta na papieri.
 
Postup druhá piškóta:
  1. 1.          Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, ručne zapracujeme zmes Cake mix a nakoniec tuhý sneh z bielkov. ½ hmoty zafarbíme 2 PL kakaa.
  2. 2.          Dáme piecť na plech, tak že si ho papierom na pečenie rozdelíme na polovicu a na jednu nalejeme svetlé cesto a na druhú kakaové. Dáme piecť na 180°C 20 minút. Vychladnuté nakrájame na pásiky.
 
Postup:
  1. 1.          Uvaríme marhule s cukrom. Keď sú mäkšie stačí ich popučiť, ak sú tvrdé rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladnúť a vylejeme na plech, aby sa lepšie pásiky namáčali. Do horúceho sirupu pridáme esenciu alebo pridáme rum hneď pri varení.
  2. 2.          Oba svetlé pláty natrieme marhuľovým džemom.
  3. 3.          Na ne striedavo ukladáme biele a kakaové pásiky piškóty namočené v marhuľovom sirupe. Pracujeme rýchlo, aby sa cesto veľmi nenamočilo. Ak zostane trocha roztoku polejeme namočené pásiky.
  4. 4.          Potom priložíme džemom natretý druhý plát. Nechávame papier, aby sa dobre prenášalo.
  5. 5.          Koláč rovnomerne zaťažíme do druhého dňa.
  6. 6.          Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a cerou a polejeme hotový koláč.
  7. 7.          Keď stuhne čokoláda odkrojíme okraje, aby sme videli ako nám idú pásiky.
  8. 8.          Nakrájame tak, že v každom koláči je pol hnedej a pol bielej piškóty.
 
 Dobrý tip:
 
Koláčikov je dosť, ak sa neminú môžeme ich zamraziť. Stačí vybrať 2 h pred podávaním v izbovej teplote a sú ako čerstvé. Rozmer použitého plechu 38x26 cm.



 

Produkty v recepte

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH
Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda LIANA 70% 1kg.
Cena / ks: 7,00 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake, Bakery a Fine mix AKCIA 2+1 GRÁTIS

Cake, Bakery a Fine mix AKCIA 2+1 GRÁTIS

AKCIA 2+1 GRÁTIS
Cena / ks: 11,00 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x CAKE MIX Liana

AKCIA 3 x CAKE MIX Liana

Cena / ks: 12,00 € s DPH