Bezlepkové ruské rezy

  • Marhuľové alebo ruské rezy sú obmena punčového zákusku. A že Vám budú chutiť ako punčák to ručíme
Bezlepkové ruské rezy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

2x prvá piškóta: 
90 g Cake mix Liana
3 ks vajcia
90 g práškový cukor
 
1x druhá piškóta:
240 g Cake mix Liana
8 ks vajcia
240 g práškový cukor
2 lyžice Kakao tmavé Liana
 
Sirup:
400 g marhuľový džem
500 g kryštálový cukor
850 ml marhuľový kompót
rum alebo esencia
 
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda 70% Liana
30 g rastlinný tuk na polevy
20 g maslo

 

Dodatky:

plech 38x26 cm.

 



 

 



Postup

Postup 2-krát prvá piškóta:
1. Pripravíme 2 rovnaké piškóty. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, ručne zapracujeme Cake mix a tuhý sneh z vaječných bielkov.
2. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C 15 minút. Cestá necháme na papieri vychladnúť.
 
Postup druhá piškóta:
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, ručne zapracujeme Cake mix a tuhý sneh z vaječných bielkov. 1/2 hmoty zafarbíme Kakaom tmavým.
2. Dáme piecť na plech tak, že si ho papierom na pečenie rozdelíme na polovicu. Na jednu nalejeme svetlé cesto a na druhú kakaové. Pečieme na 180°C 20 minút. Vychladnuté nakrájame na pásiky.
 
Postup:
1. Uvaríme marhule s cukrom (keď sú mäkkšie stačí ich popučiť, ak sú tvrdé použijeme ponorný mixér). Necháme vychladnúť a vylejeme na plech, aby sa pásiky lepšie namáčali. Do horúceho sirupu pridáme esenciu alebo rum.
2. Svetlé pláty natrieme marhuľovým džemom. Striedavo ukladáme biele a kakaové pásiky piškóty namáčané v marhuľovom sirupe.
3. Priložíme džemom natretý druhý plát tak, že džem zostane natretý zospodu piškóty. Koláč rovnomerne zaťažíme do druhého dňa.
4. Nad parou roztopíme čokoládu s maslom a rastlinným tukom a polejeme hotový koláč.
5. Keď stuhne čokoláda odkrojíme okraje. Krájame tak, že v každom kúsku je pol hnedej a pol bielej piškóty.     
 
 



 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.