Obyčajné bezlepkové rožky a bezlepkové žemle, ktoré chutia tak neobyčajne

  • Jemné pečivko z našej chlebovej zmesi Bread mix white.
Bezlepkové rožky a žemle z Bread mix white Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix white Liana
420 - 450 ml vlažná voda
10 g sušené droždie alebo 20 g čerstvé droždie
1 KL soľ
2 KL cukor
3 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypávanie
2 PL oleja a 2 PL vody na potretie 

 

 

Postup

1. Do misky nasypeme Bread mix white, cukor, vodu, sušené droždie, soľ. Dobre premiešame mixérom s hnetacími metličkami a pridáme olej. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vykysnúť 15 - 20 minút.
 
2. Podložku posypeme ryžovou múkou, vyklopíme časť cesta, rozdelíme na menšie časti, z ktorých vyformujeme žemle a rožky. Uložíme na plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť 15 minút.
 
3. Pred pečením potrieme zmesou 2 PL vody a 2 PL oleja. Pečieme v rúre pri 180 - 200°C cca 20 minút.
 
4. Ihneď po upečení postriekame vodou a prikryjeme utierkou do vychladnutia.

Dobrý tip:
Namiesto Bread mix white môžeme použiť bezlepkovú zmes na tmavé pečivo s pohánkou Bread mix dark Liana.
 
 
 
 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.