Bezlepkové rožky

  • Krásne nadýchané rožky z Bread mix white, ktoré sme už od detstva nosili do školy, vo verzii bez lepku.
Bezlepkové rožky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

400 g  Bread mix white Liana
20    g  droždie
350 ml voda
1      KL cukor
1      KL soľ
2     PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
olivový olej na potretie 
 

 

Postup

1. V 150 ml vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie. Necháme pri izbovej teplote kvasiť 15 minút.
 
2. Do kuchynského robota dáme zvyšné suroviny, vykysnutý kvások z droždia a vymiesime trošku lepivé cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
 
3. Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou a vypracujeme na nej bochník. Rozdelíme na 6 častí a z každej vygúľame malý bochník. Ten vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a od širšej časti zvinieme do tvaru rožka. Presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme 20 - 30 minút podkysnúť. 
 
4. Rúru vyhrejeme na 230°C a na dno položíme plech na záparu, na ktorý nalejeme 250 ml vriacej vody. Pred pečením pečivo potrieme olivovým olejom. Vložíme do rúry a pečieme so záparou 15 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, plech so záparou vyberieme a dopečieme 20 - 25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.