Bezlepkové raňajkové žemle s mandľami

  • Sladké pečivo na raňajky to je vaše? V tom prípade odporúčame recept na sladké žemle s mandľami, ku ktorým sa skvele hodí domáci Jahodový alebo Čerešňový džem s našou Želírkou Liana.
Bezlepkové raňajkové žemle s mandľami
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:100
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

320 g Bakery mix Liana
200 ml teplé mlieko
100 g sušené brusnice a hrozienka
70 g mleté mandle
60 g roztopené maslo
50 g cukor kryštálový
½ kocky droždie
1 PL cukor (na kvások)
1 ks vajce
štipka soli
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na posypanie podložky
rozšľahaný žĺtok na potretie žemličiek
nahrubo nasekané mandle 
práškový cukor 

 

Postup

1. V teplom mlieku rozmiešame 1 PL cukru, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Bakery mix Liana, cukor, štipku soli, mleté mandle rozmiešame v kuchynskom robote. Pridáme vajíčko, nakysnutý kvások z droždia, roztopené maslo a vypracujeme cesto. Na záver zamiešame brusnice a hrozienka. Cesto necháme kysnúť cca 60 minút.
 
2. Vykysnuté cesto premiesime na pomúčenej pracovnej podložke a rozdelíme na 8 častí. Z každej časti vypracujeme bochník a prenesieme na plech vystlaný fóliou na pečenie. Prikryjeme a necháme podkysnúť 20 minút.
 
3. Pred pečením potrieme žemle rozšľahaným žĺtkom a nahrubo posypeme nasekanými mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 20 - 25 minút. Vychladnuté žemličky posypeme práškovým cukrom. 
 
Dobrý tip:
K sladkým žemliam s mandľami sa skvele hodí náš Čerešňový džem alebo Jahodový džem
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.