Bezlepkové profiteroles

  • Krehké profiteroles pripravené z odpaľovaného cesta. Malá francúzska cukrovinka, ktorá sa hodí na akúkoľvek príležitosť.
Bezlepkové profiteroles
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

120 g Cake mix Liana
100 g maslo
100 ml voda
3 ks vajcia
štipka soli
 
Plnka:
400 ml mlieko
46 g Puding mliečna čokoláda Liana
100 g maslo alebo rastlinný tuk
100 g kryštálový cukor

Postup

1. Vodu, maslo a štipku soli dáme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly nasypeme Cake mix a na miernom ohni varíme, kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby.  Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše zašľaháme po jednom vajcia. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme guľky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením postriekame vodou. Dáme upiecť  pri 170°C 10-15 minút (podľa veľkosti profiteroles). 
2. Uvaríme puding. Ešte horúci ho potrieme kockou masla, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka a necháme vychladnúť. 
3. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý puding. 
4. Ihlicou urobíme v spodnej časti profiterolky dierku a zdobiacim vreckom naplníme vnútro. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.