Bezlepkové pražské koláče

  • Netradičné majonézové cesto naplnené sladkou šľahačkou.
Bezlepkové pražské koláče
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:40
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
350 g Bakery mix Liana
170 g majonéza
130 ml mlieko
4 PL voda
2,5 PL cukor práškový
1 vajce
½ kocky droždie
štipka soli
 
Krém:
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 PL Kukuričný škrob jemný Liana
350 ml smotana na šľahanie
150 ml mlieko
70 g maslo
2 PL cukor práškový
 
Mrvenička:
70 g Ryžová múka Liana
40 g  maslo
40 g cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
žĺtok na potretie

 

 

Postup

1. Z teplého mlieka, droždia a 1 KL cukru pripravíme kvások, ktorý necháme napeniť 10 minút. Ostatné suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom z droždia vložíme do kuchynského robota a vymiesime kompaktné nelepivé cesto, ktoré necháme v teple kysnúť cca 60 minút.
 
2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí na pomúčenej podložke (každá časť cca 100 g). Vypracujeme bochníčky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 
3. Mrveničku ručne pripravíme spojením všetkých surovín. Každý bochník stlačíme rukou do tenkej placky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme pripravenou mrveničkou. Necháme kysnúť 45 minút.
 
4. Na krém odoberieme z mlieka 3 PL, v ktorých rozmiešame Kukuričný škrob. Zvyšné mlieko spolu s maslom, Vanilínovým a práškovým cukrom privedieme do varu. Na záver pridáme Kukuričný škrob a uvaríme kašu. Necháme ju vychladnúť za občasného miešania. Vychladnutý krém vmiešame do vyšľahanej šľahačky a vymiešame na hustý krém.
 
5. Vykysnuté koláče pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 20 minút. Vychladnuté pozdĺžne prekrojíme a naplníme pripraveným krémom.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.